Amnesty groep Houten
groep 337

Anna over haar MaS. (2014)

"In mei en juni heb ik geholpen met boeken sorteren voor de Amnesty boekenmarkt. Dit gebeurde in een schuur in Schalkwijk. Alle boeken werden onderverdeeld in categorie├źn. Zo hadden we romans en thrillers, maar ook geschiedenis- en kookboeken. Oude of vieze boeken werden weggegooid. 

 

Al dit werk wordt gedaan door vrijwilligers. Zo kwam ik er ook bij: mijn moeder helpt elk jaar mee en ik moest een MaS-stage doen. Afgelopen jaar had ik ook al een keer mee gesorteerd, dus ik wist al dat het leuk werk was. 

 

De meeste boeken die worden ingeleverd zijn nog mooi en nieuw, misschien met een paar krasjes. Het is jammer dat sommige mensen denken dat er alleen maar oude, slechte en vieze boeken liggen, want er zijn heel veel goede en bekende boeken langs gekomen.

 

Elk jaar worden er heel veel boeken opgehaald bij mensen. Op de markt zelf kopen heel veel mensen boeken, omdat het veel goedkoper is en alle boeken nog mooi zijn. Het is zeker de moeite waard langs te komen, omdat er voor iedereen wel een boek is. Er zijn elk jaar heel veel kinder- en jeugdboeken. Ook is er een grote verzameling Engels, Frans of Duitstalige boeken. 

 

Ik heb heel veel plezier gehad in het sorteren en het verkopen van de boeken en dit jaar hebben we ook heel veel geld voor Amnesty opgehaald: 3096 euro. Volgend jaar ga ik zeker weer meehelpen!" (Anna van der Veen)