Amnesty groep Houten
groep 337

 

Collecte 2023

collecte 2023 3

 

In de week van 12 maart 2023 hebben in Houten 90 collectanten weer en wind getrotseerd om geld op te halen voor Amnesty. De totale opbrengst is € 12.750,- , zo'n 700 euro meer dan vorig jaar. Doneren via een QR-code of online collectebussen via de socials wordt steeds populairder. Dit jaar hebben we een kwart van de opbrengst op die manier ontvangen.

We zijn heel blij met dit mooie resultaat. Hartelijk dank aan al onze vrijwilligers en de gulle gevers! 
 
Op www.amnesty.nl/collecte  kun je volgen hoeveel de collecte landelijk heeft opgebracht.

 

 

De organisatie van de huis-aan-huiscollecte in Houten ligt ook dit jaar in handen van onze collecte-coördinatoren Miriam Boonen (miriam.amnestycollecte@outlook.com) voor Houten-zuid en Margreet Rijlaarsdam (margreet.amnestycollecte@kpnmail.nl) samen met Jan van Bergen voor Houten-noord.

Wil jij ons helpen de collecte 2023 in maart tot een succes te maken? Meld je dan aan als collectant bij een van de coordinatoren.

Waarom is eigenlijk een collecte nodig?

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen. Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen!