Amnesty groep Houten
groep 337

Heb je in andere media iets gelezen of gehoord over het werk van Amnesty Houten? En hebben we er zelf nog geen aandacht aan besteed? We vinden het leuk als je ons dat laat weten! Stuur dan gerust even een e-mail naar: webmaster@houten.amnesty.nl  Dan bekijken we of we het artikel of interview ook op onze website kunnen plaatsen.

 

 

In 2020

 •  't Groentje schrijft op 23 december 2020 over de resultaten van onze Write-for-Rights-actie

 • 't Groentje schrijft op 2 december 2020 over onze Write-for-Rights-actie

   


 

 • Amnesty Houten te gast bij Omroep Houten


         

 

 

Op maandag 8 juni was Ferdinand Hoogewoud, coördinator van Amnesty Houten, te gast bij Arthur Vierboom. Ze spraken over het onderwerp 'institutionele discriminatie', zoals dat nu veelvuldig in het nieuws is.

     
Op woensdag 1 juli was Ardine Korevaar, lid van de kerngroep van Amnesty Houten, te gast bij Paul van Ruitenbeek. Zij spraken over de actie die Amnesty Houten binnenkort start. Amnesty Houten wil graag in gesprek komen met jongeren van 13-24 jaar over mogelijke ervaringen met racisme en discriminatie. Ardine vertelt: “We weten niet of en zo ja hoeveel sprake er is van racisme in Houten. We vermoeden dat er veel onbedoeld racisme is. Het is de bedoeling dat mensen zich daar bewust van worden door er met elkaar het gesprek over aan te gaan. Juist als het onbedoeld is kan het schadelijk zijn.” Meer over deze actie lees je door te klikken op de rode button op deze pagina of door te kijken bij 'Activiteiten in Houten' bovenin de menubalk en te kiezen voor 'Racisme en discriminatie'.


Heb je uitzendingen gemist? Kijk dan in de rubriek ‘Radio gemist’ van Omroep Houten.

 

 • Op 18 augustus stond in het NRC Handelsblad het interview van Joost Galema met de Britse componist Max Richter die op zijn nieuwe album 'Voices' een stem en klank geeft aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

 

 • Op 15 juli plaatste 't Groentje een artikel over onze nieuwe actie over racisme en discriminatie in Houten

 

 • Ook 't Groentje besteedde aandacht aan het feit dat onze boekenmarkt dit jaar niet doorging. Coordinator Ferdinand Hoogewoud lichtte deze moeilijke beslissing toe.


 

 

In 2019

 • 't Groentje plaatste op 5 juni een interview met Hella van Veen, onze coördinator boekenmarkt, én met Nico Vermeeren en Astrid van der Veen, twee van de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de jaarlijkse boekenmarkt.
 •  Op 13 juni publiceerde het Utrechts Nieuwsblad het volgende artikel over de boekenmarkt en het 'strenge' sorteren van de boeken:

 

 

 

In 2018

 

 • Ook Omroep Houten besteedt weer aandacht aan het thema mensenrechten en interviewde Ferdinand Hoogewoud (coördinator Amnesty Houten). De gesprekken gingen over zowel onze jaarlijkse boekenmarkt als het lustrum van Amnesty International Nederland. Bekijk hieronder de interviews.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  Verder besteedde ook 't Groentje aandacht aan onze boekenmarkt: